Op 11 november, of soms de avond ervoor wordt in sommige streken in Nederland Sint Maarten gevierd. Sint Maarten is gebaseerd op de legende van Sint Martinus, die zijn mantel deelde met de bedelaar, maar ook op het lichtfeest waarbij boven een vreugdevuur appeltjes en kastanjes werden gepoft vanwege de aankondiging van de winter. Veel voorkomend met Sint Maarten is een lampionnentocht. De kinderen maken lampionnen en gaan met de lichtjes langs de deuren. Daar zingen ze speciale Sint-Maartensliedjes en krijgen hiervoor snoep of fruit.

Dit jaar is het eerste lustrumjaar van onze Sint Maartenviering en natuurlijk gaan we van deze leuke en gezellige traditie weer een mooie avond maken!

Het leuke van Sint Maarten is dat je met een zo mooi mogelijke (zelfgemaakte) lampion langs de deuren gaat, om deze, al liedjes zingend, te laten zien. Alle kinderen kunnen daarom op woensdagmiddag 6 november een lampion knutselen en de liedjes samen oefenen. Dit zal plaatsvinden op de brede school de Dassenburcht (Jacob Catsstraat 1-3) in de aula.

Als u het leuk vindt dat de kinderen bij u langs komen, plaats dan op maandag 11 november om 17.15 uur deze brief duidelijk op uw voordeur en zet voor de gezelligheid ook nog wat waxinelichtjes of een fakkel voor de deur of in de tuin. Dan wordt ook u verrast door mooie lampionnen en zingende kinderen. Vorig jaar waren dat er wel 70! Gezellig!

 

Het programma woensdag 6 november is als volgt:

 • 14.00 uur – 15.30 uur    Lampion knutselen + liedjes oefenen (brede school de Dassenburcht), onder begeleiding van ouders

Het programma maandag 11 november is als volgt:

 • 17.15 uur                       Verzamelen op het schoolplein de Dassenburcht
 • 17.30 uur – 19.30 uur    Met de lampionnen zingend langs de deuren, onder begeleiding van ouders
 • 18.30 uur – 19.30 uur    Warme chocolade melk drinken op het schoolplein

 

Spelregels voor kinderen:

  • Kinderen knutselen en lopen onder begeleiding van ouders
  • Bijdrage voor de activiteit is EUR 2,00 (incl. lampion knutselen en warme chocolade melk, excl lampje).
  • Lampjes zelf kopen; lampjes zijn te koop bij bijv. Action, Blokker etc.
  • Aanmelden en betalen voor knutselen tot en met zondag 3 nov a.s.

Spelregels voor buurtgenoten:

  • Als de kinderen bij u welkom zijn om hun liedjes te laten horen, plaats deze brief dan duidelijk op uw voordeur en zet de lampjes/fakkels/kaarsjes goed zichtbaar neer; dit om tevergeefs wachten en teleurstellingen te voorkomen!
  • Kinderen worden graag beloond voor het zingen met iets lekkers (een klein snoepje o.i.d. is prima)
  • De kinderen lopen in de straten: Jacob Catsstraat, Meidoornstraat, Andriesplein, Wilgenstraat, Weverstraat (vanaf Emmastraat t/m Lijsterbesstraat), Lijsterbesstraat.

 

We hopen op weer veel enthousiasme van zowel kinderen als buurtgenoten!

Mede namens de Buurtvereniging BOA Nuenen,

Krista Casteleijn          Van Veldekestraat 16    tel 2446379

Heleen van der Horst    Jacob Catsstraat 5       tel 2527900