Showkorps O&V | Nuenen is een energieke en actieve show and marchingband met een twirling groep, een percussiegroep en een blazerssectie. Het huidige showkorps bestaat momenteel uit ongeveer 90 leden.

Ruim 45 leden hebben een plaats in de shows- en streetparades. Met wervelende shows zijn we regelmatig te zien op muziekfestivals, streetparades en taptoes in binnen en buitenland, alsook onder andere tijdens de taptoe in Nuenen, vooraan in de carnavals optocht, en bij het binnenhalen van Sinterklaas in Nuenen C.A.

Al vele jaren heeft het korps geen vaste repetitieruimte. We repeteren onder andere in de Mijlpaal en Wentelwiek. Nergens hebben we echter een vaste stek en repetitieruimte waar we ook instrumenten kunnen bewaren. Zodoende moeten we wekelijks/dagelijks instrumenten verplaatsen, thuis koffiezetten voor de repetities enz. enz.

De Dassenburcht is een mogelijke vaste locatie voor het Showkorps. Op dinsdagavond 17 Juni zal er van 19:30 tot 21:30 een proef repetitie in de Dassenburcht gehouden worden. Het doel is om te testen of de ruimte akoestisch geschikt is, en hoeveel geluid er in de omgeving hoorbaar is.