Bij de Dassenburcht hangt sinds 2011 een AED. Om dit apparaat zo goed mogelijk te benutten is het van belang dat zoveel mogelijk mensen uit onze wijk weten hoe de AED werkt. De ervaring leert dat een AED in de meeste gevallen (80%) wordt gebruikt om mensen uit eigen familie of vrienden kring te reanimeren. Voor geïnteresseerden wordt weer een AED cursus gegeven in de Dassenburcht.

Voor degenen die al eerder een cursus hebben gevolgd, wordt een herhalingscursus georganiseerd op maandag 27 januari 3 februari 2014 van 19.00 tot 21.00. Voor de eerste (basis) cursus kunt u terecht op woensdag 22 januari 2014 van 19.00 tot 22.00 uur.

Voor beide avonden geldt dat de cursus door kan gaan bij minimaal 8 aanmeldingen. Bij te weinig aanmeldingen wordt het uitgesteld. De kosten voor een cursus bedragen €22,50 voor BOA leden en €25,= voor niet leden. Deze kosten worden door veel zorgverzekeraars vergoed. Indien u zich opgeeft bij AED-alert om oproepbaar te zijn in noodgevallen dan zijn de kosten lager. € 10,= voor BOA leden € 12,50 voor niet leden. Interesse? Aanmelden kan voor 10 januari bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag aangeven voor welke avond u zich opgeeft. Verdere details volgen dan per e-mail.