Op donderdag 26 oktober a.s. om 19u30 start buurtvereniging BOA-Nuenen haar jaarlijkse cyclus van informatie avonden in De Dassenburcht, Jacob Catsstraat 1-3, Nuenen.


De eerste avond in deze cyclus zal verzorgd worden door Energiehuis Helmond en Morgen Groene Energie.


Een groep burgers met een groot hart voor het klimaat verenigden zich in de Stichting Energiehuis Helmond en regio. Energiehuis Helmond is een onafhankelijke stichting en komt vertellen over de mogelijkheden van duurzaam renoveren, energiebesparing, duurzaamheidsleningen en subsidies.
Een bestuurder van het Energiehuis Helmond zegt: ‘Laat de burger zien wat er mogelijk is. Laat in demonstratie-opstellingen zien hoe je een spouw, dak of vloer kunt isoleren. Vertel wat de winst is, wat er bij komt kijken. Laat nieuwe technieken voor zonne-energie en opwekking van warmte zien. Toon technieken voor afgifte van warmte op lage temperaturen.’


Morgen Groene Energie is een coöperatie die vernieuwend kijkt naar energie. Bij hun bent u geen klant, maar lid van een collectief. Samen bepalen we waar de energie vandaan komt en hoe die wordt opgewekt. En samen bepalen wij hoe energie het beste bespaard kan worden. De coöperatie streeft ernaar vernieuwend bezig te zijn zonder winstoogmerk. Ook zal Morgen Groene Energie uitleg geven over de postcoderoos. Dit is een initiatief om, wanneer op uw eigen dak geen zonnepanelen geplaatst kunnen worden, die gezamenlijk op een dak van een groot pand te plaatsen zodat u toch uw eigen groene stroom kunt opwekken. Hierop zal op deze avond verder worden ingegaan.


Deze info avond is voor iedereen toegankelijk en wordt gegeven in De Dassenburcht, Jacob Catsstraat 1-3 Nuenen. Niet-leden vragen we om een kleine bijdrage (€ 1.50). Voor koffie en thee wordt gezorgd.
Wilt u meer informatie dan kan dit via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.