In vorige Nieuwsbrieven werd u geïnformeerd over de enquêtes die de afgelopen periode over BOA-Buurthulp zijn gehouden onder onze leden, de coördinatoren en de hulpverleners.
Uit de evaluatie is gebleken dat er binnen onze wijk veel draagvlak bestaat voor BOA-Buurthulp. Dat is een belangrijke uitkomst om een juiste beslissing te kunnen nemen om door te gaan, af te haken of om het bestaande systeem bij te stellen.


Er is geconstateerd dat BOA-Buurthulp goed functioneert, maar dat het op een aantal punten vereenvoudigd en/of verduidelijkt zou kunnen worden. En dat hebben we dan ook gedaan.
Per medio oktober wordt een aantal wijzigingen doorgevoerd.

De belangrijkste  aanpassingen zijn:

  • de rollen van BuurthulpAanspreekPunt (BAP) en Centrale Coördinator (CC) hebben we samengevoegd in Buurthulpcoördinator. U kunt als lid bij een van de Buurthulpcoördinatoren terecht voor informatie over de buurthulp. Het roulatiesysteem, waarbij één van de Buurthulpcoördinatoren een week lang dienst heeft, blijft ongewijzigd
  • de manier om buurthulp aan te vragen is vereenvoudigd. Dat kan bij het centrale meldpunt, dat op twee manieren is te bereiken:
    - via de Buurthulptelefoon 06 2295 1891 (u krijgt dan de Buurthulpcoördinator-van dienst aan de telefoon)
    - of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • de soorten hulp die u kunt vragen blijven ongewijzigd en zijn veelzijdig. Evenals tot op heden bedoelt BOA-Buurthulp niet-structurele, tijdelijke hulp te bieden.
  • bij vervoersaanvragen (bijvoorbeeld naar het ziekenhuis of theater) betaalt de hulpaanvrager voortaan altijd vervoerskosten (km-vergoeding) aan de vrijwillige hulpverlener
  • BOA-Buurthulp is voortaan alleen nog beschikbaar voor leden van de BOA (of: de hulpaanvrager wordt bij een eerste hulpaanvraag, alsnog direct lid)
  • diverse interne vereenvoudigingen zijn vooral relevant voor de Buurthulp-coördinatoren. U zult daar als lid, hulpaanvrager of hulpverlener niet zo veel van merken.

Ook de folder over BOA-Buurthulp is geactualiseerd. In de folder vindt u veel informatie over BOA-Buurthulp. Medio oktober 2017 zult u die in de brievenbus vinden.

 

Het twee jaar oude bestand van vrijwillige hulpverleners is opgeschoond.
We prijzen ons gelukkig dat een groot aantal leden zich weer bereid heeft verklaard buurthulp te willen verlenen, wanneer dat gewenst is.
Enkele leden hebben te kennen gegeven te willen stoppen als hulpverlener. Reden hiervoor was meestal hun leeftijd en / of gezondheid. Wij bedanken hen voor hun inzet en hopen hen natuurlijk verder bij BOA activiteiten te mogen blijven verwelkomen.
We hebben gelukkig ook enkele nieuwe hulpverleners mogen verwelkomen.
Als u nog niet tot die vrijwilligersgroep behoort, bent u natuurlijk van harte welkom.
Graag zelfs!

U kunt zich aanmelden (of meer informatie vragen) door een email te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

BOA-Buurthulp staat na de actualisering en vereenvoudiging weer voor u klaar om buurthulp te verlenen!
Of het nou om een rit naar het ziekenhuis, het ophangen van schemerlamp of een haperende TV gaat. Dat maakt niet uit.
Maar we staan ook klaar als iemand even een boodschap voor u zou moeten doen, omdat u ziek bent of als u graag zou willen dat een vrijwilliger een "bakkie komt doen", omdat u zich wat eenzaam voelt.
Schroom dus niet gebruik te maken van BOA-Buurthulp.

 

Het Buurthulpteam.