CultuurBijDeBuur.jpgRondje Cultuur bij de Buur

16 voorstellingen op 1 zondagmiddag!!!

 

Op initiatief van een aantal wijkbewoners wordt op zondag 3 april rondom Andriesplein voor de eerste keer een culturele happening plaats: Rondje Cultuur bij de Buur. De BOA ( Buurtvereniging Omgeving Andriesplein) heeft dit initiatief omarmd.

 

In drie woonhuizen in de wijk alsmede in basisschool De Dassenburcht vinden muziek-, theater- en dansvoorstellingen plaats. Deze worden verzorgd door 8 verschillende muziek - en toneelgezelschappen uit Nuenen en de directe omgeving.

 

Deze culturele carrousel speelt zich af op 4 locaties, te weten:

 • Wilgenstraat 8,
 • Weverstraat 110,
 • Emmastraat 2
 • basisschool De Dassenburcht aan de Jacob Catsstraat 1-3.

Per locatie zijn er die middag vier voorstellingen van elk een half uur verzorgd door twee groepen die elkaar afwisselen.

Dus 16 voorstellingen, door acht gezelschappen op 4 locaties en die voorstellingen zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

De volgende groepen doen mee:

 • De Heren van het Atelier; drie doorgewinterde muzikanten die met trekzak, gitaar, dwarsfluit en zang gevoelige, maar ook vrolijke, folkmuziek brengen.
 • Frantera; een vierpersoons klassiek (gelegenheids)ensemble, die afwisselend op cello, dwarsfluit, blokfluit en piano muziek uit de Barokperiode spelen.
 • Het Nuenense zangkwartet Petits Fours met een gevarieerd a capella programma daarin 16e eeuwse liederen van Croce en Dowland, maar ook het prachtige “Notre Père" van Duruflé en “The water is wide”.
 • Het Jeugdtheaterlab van de Lindenspelers; experimenteren met meerdere vormen en genres van theater, waarbij zij laten zien hoe zoiets tot stand komt.
 • De groep Seanma; 3 muzikanten met een muzikale passie voor Keltische muziek op traditionele instrumenten zoals fluit, viool, mandoline, 5-string banjo, bouzouki en uilleann pipes. Zij vertellen daarbij over de achtergronden van de melodieën en de teksten.
 • Martine Bliekendaal; zingt luisterliedjes met een verhaal en begeleidt zichzelf daarbij op gitaar.
 • Het trio Humphrey Wonder, Precious Obimdi en danseres Biba Becker; een hip muzikaal optreden met zang, begeleid op keyboard en saxofoon met als thema de Seventies and Eightiesprogramma (met o.a. muziek van Lionel Ritchie, Michael Jackson, Earth Wind and Fire en Kool and the Gang). Een modern dansnummer in de jazz-adagio stijl behoort ook tot hun act..
 • Het accordeonensemble L’Accord Volé; acht accordeonisten (met een gastsaxofonist) spelen een gevarieerd programma met tangos van Astor Piazolla, klassieke werken van Bach, muziek uit het Baroktijdperk en Jiddische klezmermuziek. Daarnaast voor deze dag ook enkele liedjes van onze eigen Gerard van Maasakkers.

Het definitieve speelschema van de individuele concerten en de locaties waarop de diverse muzikanten / toneelspelers spelen wordt volgende week bekend gemaakt. Maar noteer alvast de datum, zondag 3 april!!

 

In de Dassenburcht is er gelegenheid tot het nuttigen van koffie, thee en frisdrank.

 

Op de voordeur bij de vier locaties hangt op zondag 3 april een duidelijk herkenbare poster om aan te geven dat u op het juiste adres bent. Om een en ander in goede banen te leiden staat de deur alleen open voor en na het optreden, zodat het publiek dan alleen in- en uit kan lopen. Zodra de voorstelling begint (of zodra de woonkamer vol is) wordt de deur gesloten en kan op dat moment niemand meer worden binnen gelaten.

 

Om ca 17h00, na het laatste optreden, is er in De Dassenburcht een muzikale afsluiting (tot ca 18h00) met alle deelnemers, waarbij iedere deelnemende groep dan nog een toegift geeft.

 

De organisatoren van "Rondje Cultuur bij de Buur", Martin Bergmeijer en Agnes Leijen, in nauwe samenwerking met de BOA, hopen met dit unieke evenement, dat in de wijk voor het eerst plaatst vindt, een enthousiast publiek op de been te brengen. Het wordt een inspirerende -, muzikale -, maar vooral ook gezellige, zondagmiddag.

 

Voor nadere informatie, kunt u contact opnemen met Martin Bergmeijer (2833530) en Agnes Leijen (2845514) of bij BOA (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)