StMaartenOp 11 november, of soms de avond ervoor wordt in sommige streken in Nederland Sint Maarten gevierd. Sint Maarten is gebaseerd op de legende van Sint Martinus, die zijn mantel deelde met de bedelaar, maar ook op het lichtfeest waarbij boven een vreugdevuur appeltjes en kastanjes werden gepoft vanwege de aankondiging van de winter. Veel voorkomend met Sint Maarten is een lampionnentocht. De kinderen maken lampionnen en gaan met de lichtjes langs de deuren. Daar zingen ze speciale Sint-Maartensliedjes en krijgen hiervoor snoep of fruit.

 


Na de successen van vorige jaren lijkt het ons weer leuk om ook dit jaar in onze buurt deze leuke en gezellige traditie voort te zetten! Het leuke van Sint Maarten is dat je met een zo mooi mogelijke (zelfgemaakte) lampion langs de deuren gaat, om deze, al liedjes zingend, te laten zien. Alle kinderen kunnen daarom op woensdagmiddag 11 november een lampion knutselen en de liedjes samen oefenen. Dit zal plaatsvinden op de brede school de Dassenburcht (Jacob Catsstraat 1-3) in de aula.

 


Het programma woensdag 11 november is als volgt:

 • 14.00 uur - 15.30 uur Lampion knutselen + liedjes oefenen (brede school de Dassenburcht), onder begeleiding van ouders (iedereen even thuis eten).
 • 17.50 uur Verzamelen op het schoolplein de Dassenburcht.
 • 18.00 uur - 19.30 uur Met de lampionnen zingend langs de deuren, onder begeleiding van ouders.
 • 19.00 uur - 19.45 uur Warme chocolademelk drinken op het schoolplein (vrijwillige bijdrage van de ouders).

Spelregels voor kinderen:

 • Kinderen knutselen en lopen onder begeleiding van ouders
 • Bijdrage voor de activiteit is € 2,00 (incl. lampion knutselen / warme chocolade melk, excl. lampje).
 • Lampjes zelf kopen; lampjes zijn te koop bij bv. Action, Blokker, etc.
 • Aanmelden en betalen voor knutselen tot en met zondag 8 november a.s.

Spelregels voor buurtgenoten:

 • De kinderen lopen in de straten: Jacob Catsstraat, Meidoornstraat, Andriesplein, Wilgenstraat, Weverstraat (vanaf Emmastraat t/m Lijsterbesstraat), Lijsterbesstraat.
 • Als de kinderen bij u welkom zijn om hun liedjes te laten horen, plaats deze brief dan duidelijk op uw voordeur en zet de lampjes/fakkels/kaarsjes goed zichtbaar neer; dit om tevergeefs wachten en teleurstellingen te voorkomen!
 • Kinderen worden graag beloond voor het zingen met iets lekkers (een klein snoepje o.i.d. is prima).

We hopen op weer veel enthousiasme van zowel kinderen als buurtgenoten!

 

Mede namens de Buurtvereniging BOA Nuenen,
Krista Casteleijn, Van Veldekestraat 16, tel 2446379
Heleen van der Horst, Jacob Catsstraat 5, tel 2527900
Marian Lammerts, Lissevoort 25, tel 06-18097281

 

PS. Kom jij ons organisatieteam van Sint Maarten versterken zodat we Sint Maarten kunnen blijven organiseren? Wij horen het graag.