brandveiligheid thuisIn het kader van de Nationale Brandpreventieweken wordt voor bewoners in de wijk Omgeving Andriesplein op donderdag 22 oktober om 19.30 uur in De Dassenburcht, Jacob Catsstraat 1-3, een informatieavond over brandveiligheid in en om het huis georganiseerd.


Buurtvereniging Omgeving Andriesplein (BOA) heeft voor die gelegenheid enkele gastsprekers uitgenodigd, waaronder mevrouw Inge Mikkers, medewerkster Objectadvisering Veiligheidsregio Brabant Zuidoost (samenwerkingsverband waarin o.a. de Brandweer participeert) en de heren Paul Sluyter en Jan Bekkers van het project Nuenen Brandveilig ("brandmelderproject").


Zij zullen, mede in het kader van de Nationale Brandpreventieweken, ingaan op brandveiligheid en -preventie in en om de woonomgeving, waarbij specifieke aandacht voor:

  • Het voorkomen van brand en het voorkomen van brandwonden;
  • Het voorkomen van de uitbreiding van een brand (rookmelders, blusmiddelen);
  • Het voorkomen van de gevolgen van brand, ofwel tijdig kunnen vluchten (vluchtroutes, vluchtmiddelen).

Zij geven advies over welke maatregelen bewoners kunnen nemen ter beveiliging van huis en inboedel tegen brand.


Deze informatieavond is de tweede in een serie van vier en is toegankelijk voor zowel leden van de BOA, evenals niet-leden / wijkbewoners.
Meer informatie is te verkrijgen bij de secretaris van de BOA: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

=========================================
Mochten er leden geïnteresseerden zijn die deze avond niet zelfstandig naar De Dassenburcht kunnen komen, dan kunnen zij worden opgehaald / thuisgebracht. Graag opgeven via 040-2913800 of 06-53304788 of via bovengenoemd e-mailadres.