politieDonderdagavond 24 september hebben zo'n 35 geïnteresseerden kennis gemaakt met Frits Hoeben, de wijkagent, en Jos van Rooij en Toon van Genugten, de Nuenense Buitengewone Opsporings Ambtenaren.

Zij zijn uitgebreid ingegaan op hun eigen specifieke taken en bevoegdheden, maar ook op hun raakvlakken. Daarnaast is er uiteraard uitgebreid aandacht besteed aan de veiligheid in en om het huis.

 

Kern van de avond is dat het enerzijds belangrijk is dat men zelf alert moet blijven op de eigen thuissituatie (sluit je huis / aanbouw goed af) en anderzijds dat we elkaar in de wijk scherp houden op onverwachte - en ongewone situaties. Het melden van dit soort situaties aan de wijkagent (via 0900-8844 of 112, al naar gelang van de urgentie van de situatie) dan wel bij de Buitengewoon Opsporings Ambtenaren (via het gemeentehuis) is van wezenlijk belang in de bestrijding van "ongewenst - crimineel - gedrag".

 

Daarbij kan een rol weggelegd zijn voor ons eigen BOA "attentie-mail-systeem", voor het melden van ongewone situaties in onze wijk. Uw eventuele melding kunt u mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., waarna het bestuur voor verdere distributie zorg draagt. Afgesproken is ook dat bij het uitsturen van een dergelijke "attentie-mail" naar onze leden, de wijkagent hiervan automatisch een kopie krijgt.

 

Naar aanleiding van deze informatieavond zijn er ook nog enkele brochures en filmpjes over veiligheid in en om het huis (digitaal) te lezen en te downloaden. Dit kan via de URL: http://www.boa-nuenen.nl/activiteiten/presentaties/veilig-wonen

 

Hieronder een foto van de bijeenkomst:

 

IMAG0008 Custom