Op 11 november, of soms de avond ervoor wordt in sommige streken in Nederland Sint Maarten gevierd. Sint Maarten is gebaseerd op de legende van Sint Martinus, die zijn mantel deelde met de bedelaar, maar ook op het lichtfeest waarbij boven een vreugdevuur appeltjes en kastanjes werden gepoft vanwege de aankondiging van de winter. Veel voorkomend met Sint Maarten is een lampionnentocht. De kinderen maken lampionnen en gaan met de lichtjes langs de deuren. Daar zingen ze speciale Sint-Maartensliedjes en krijgen hiervoor snoep of fruit.

Sinds 2009 vindt er elk jaar een Sint Maartenviering plaats in de buurt rondom de Dassenburcht wat telkens weer resulteert in een leuke en gezellige avond!

Het leuke van Sint Maarten is dat je met een zo mooi mogelijke (zelfgemaakte) lampion langs de deuren gaat, om deze, al liedjes zingend, te laten zien. De deelnemende kinderen kunnen daarom op de woensdagmiddag voorafgaand aan St. Maarten een lampion knutselen en de liedjes samen oefenen. Dit zal plaatsvinden in de aula van de brede school de Dassenburcht, Jacob Catsstraat 1-3.

Nadere informatie wordt te zijner tijd per brief huis-aan-huis bezorgd in de deelnemende straten, en op deze website.

Als u het leuk vindt dat de kinderen bij u langs komen, plaats dan op maandag 11 november om 17.15 uur deze brief duidelijk op uw voordeur en zet voor de gezelligheid ook nog wat waxinelichtjes of een fakkel voor de deur of in de tuin. Dan wordt ook u verrast door mooie lampionnen en zingende kinderen.

 

De organisatie is in handen van:

Krista Casteleijn          Van Veldekestraat 16    tel 2446379

Heleen van der Horst    Jacob Catsstraat 5       tel 2527900