koffie

Op onze Koffie ochtend (of Inloop ochtend), elke 3e donderdag van de maand van 10.30u tot 11.45u, bent u welkom voor een kopje koffie of thee in De Dassenburcht. De koffie en thee staan klaar in de koffiekamer (boven) van het personeel. Gratis voor leden, niet-leden € 1,50.

 

Behalve koffie of thee drinken is er ruime gelegenheid tot bijpraten en kennismaken met bewoners uit de buurt. Ook het voordragen van een gedicht of verhalen over het verleden behoort tot de mogelijkheden.


De ingang van De Dassenburcht is aan de Jacob Catsstraat 1-3. U kunt aanbellen op de knop ‘Receptie’. Indien u gebruik wilt maken van de lift, kunt u dit bij de receptie aangeven. Zij waarschuwen ons dan, zodat we u naar boven kunnen begeleiden.

 

U bent van harte welkom,
Anne Marie Huijssoon

 

Mede vanwege het succes van de eerste manifestatie is op zondag 2 april 2017 rond het Andriesplein de tweede versie gepland van: Rondje Cultuur bij de Buur.

 

Op beloopbare afstand vinden in vijf woonhuizen en basisschool De Dassenburcht muziek- en toneelpresentaties plaats.
Geheel verzorgd door muzikale groepen van diverse pluimage uit Nuenen en omgeving en door toneelgroep de Lindespelers.
Dertien verschillende gezelschappen verlenen hun medewerking.

 

De werkwijze blijft hetzelfde als voorgaand jaar.
Belangstellenden kunnen een route uitstippelen en via een vastgelegd schema 4 presentaties van een half uur bijwonen.
Op de adressen

 • Jacob Catsstraat 1-3 (Basisschool De Dassenburcht)
 • Wilgenstraat 8
 • Jacob Catsstraat 22
 • Meidoornstraat 13
 • Eikenlaan 16
 • Van Ruusbroecstraat 29

vinden de voorstellingen van elk een half uur plaats.
Dus in totaal geven de 13 gezelschappen, verspreid over de locaties, een of twee voorstellingen. Tussen de voorstellingen valt steeds een kwartier pauze, zodat de bezoeker de tijd heeft om naar een andere voorstelling te gaan.
Het staat u dus vrij uw eigen ‘Cultuurroute’ samen te stellen.

 

Opening
Als start zal allereerst het Nuenense zangkoor Midore het ‘festival’ openen in de aula van de school De Dassenburcht. Dit is van 13.15 tot 13.45 uur. Het koor put uit een breed repertoire, van klassiek tot pop.

 

Welke groepen doen er mee?

 • Der Einzelgänger is een solovoorstelling met Duitstalige walsjes, foxtrot en luchtige volksmuziek begeleid op citer, harmonika en accordeon.
 • Frantero is een vierkoppig klassiek gelegenheidsensemble, gespecialiseerd in muziek uit de Barokperiode. Ze spelen in verschillende combinaties op cello, dwarsfluit, blokfluit en piano.
 • Het Nuenense zangkwartet Petits Fours brengt een gevarieerd a capella programma met klassieke liederen, Oud-Nederlandse liederen en luchtige volksmuziek.
 • De Lindespelers spelen: Zus en zo. Ze zijn zussen van elkaar. Ze kunnen niet zonder en met elkaar. In vier scènes en enkele monologen wordt duidelijk hoe hun leven bepaald wordt door hun familierelatie. Spelers: Karien Slegers, Margriet Jonker
 • Muziekgroep Fluweel komt met het programma Sidolce et tormento. Eeuwenoude liederen van John Dowland. Zang en luitspel.
 • Laat u verrassen door het fraaie pianospel van de familie Spoelstra.
 • Frans Lammerts zingt Nederlandstalige luisterliedjes, onder andere het strijdlied ‘Stop de Stad’, waarbij hij zichzelf begeleidt op gitaar.
 • De Heren Van het Atelier (HVA), Kees, Kees en Martin, spelen en zingen al jaren samen. Met trekzak, gitaar, dwarsfluit als ondersteuning zingen en spelen zij nummers in het folk-genre.
 • Het duo Vertelling Op Maat komt met een vrolijke muzikale vertelling ‘Durp’ op tekst van Ivo de Wijs en begeleid door accordeon.
 • Micky van Wijnen bespeelt de harp en begeleidt zichzelf bij het zingen van Keltische liederen.
 • Twee groepen van de talentenstroom van de muziekschool treden op:
  Een vioolkwartet speelt werken van o.a. Pachelbel, Aubert en Lutoslawski in verschillende bezettingen. Gitarist Jacky Chu, toekomstig conservatoriumstudent, speelt muziek van o.a. Sor en Albeniz. Met een van de violisten speelt hij ook nog twee stukken van Machado en Playera.
 • Klarinet-Trio EL VIENTO speelt o.a. werken van Mozart, Gershwin en Dusek.

Het speelschema en een plattegrondje met daarop de locaties waar de voorstellingen plaatsvinden vindt u hier. Op de deur van de woonhuizen en de school hangt op zondag 2 april een duidelijk herkenbare poster zodat u niet hoeft te twijfelen of u wel op het juiste adres bent.
De deur bij elk adres staat open vóór en na de voorstelling, zodat het publiek in- en uit kan lopen. Op het moment dat de voorstelling begint, of als de woonkamer vol is, gaan de deuren dicht en kan er voor die presentatie niemand meer naar binnen.

 

In basisschool De Dassenburcht wordt gedurende de middag koffie, thee en frisdrank geschonken. Op de andere locaties is dat niet het geval.
Na de laatste voorstelling om 16.45 vindt er in basisschool De Dassenburcht vanaf 17.00 uur een gezamenlijke afsluiting plaats. Mocht u (een deel van) het middagprogramma gemist hebben dan kunt u altijd nog naar de afsluiting komen tussen 17.00 uur en 18.00 uur. Iedere deelnemende groep geeft dan nog een blijk van zijn/haar kunnen.

Zoals gemeld is dit de tweede keer dat dit evenement in Nuenen plaatsvindt. We hopen dat u even enthousiast als de deelnemers zult zijn. We hopen, dat u een inspirerend en gezellig Rondje Cultuur bij de Buur gaat ervaren.
De voorstellingen zijn voor iedereen gratis toegankelijk.


Het speelschema en de plattegrond vindt u hier.

 

Contactpersonen:

 • Agnes Leijen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Martin Bergmeijer: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We hopen u te zien op 2 april!

Gezien het succes van de voorgaande jaren is op zondag 8 april 2018 in de wijk Omgeving Andriesplein in Nuenen de derde editie gepland van: Rondje Cultuur bij de Buur. Ook dit jaar weer in goede samenwerking met de Buurtvereniging Omgeving Andriesplein (BOA).

Op beloopbare afstand vinden in zes woonhuizen en basisschool De Dassenburcht muziek-, dans- en vertelpresentaties plaats.
Geheel verzorgd door dertien verschillende gezelschappen van diverse pluimage uit Nuenen en omgeving.

 Foto RCbdB website

 

Werkwijze

Op onderstaande locaties vinden vanaf 14.00 uur voorstellingen van elk een half uur plaats. Elke groep geeft op een vaste locatie twee voorstellingen. Tussen de presentaties is er steeds een kwartier pauze, zodat de bezoeker de mogelijkheid heeft om naar een voorstelling op een andere locatie te gaan.
Het staat u dus vrij uw eigen ‘Cultuurroute’ samen te stellen.
Deelnemende locaties:

 • Jacob Catsstraat 1-3 (Basisschool De Dassenburcht)
 • Wilgenstraat 8
 • Wilgenstraat 12
 • Meidoornstraat 13
 • Eikenlaan 16
 • Van Ruusbroecstraat 29
 • Jacob Catsstraat 52

 

Opening

De officiële opening van het evenement is om 12.55 uur in basisschool De Dassenburcht waarna het bekende Nuenense zangkoor Keskedee in de aula van de school van 13.00 tot 13.45 uur een concert zal geven. Het koor put uit een breed wereld-repertoire.

Welke groepen doen er mee?

 • Der Einzelgänger (Jos Aarts) speelt volksmuziek op concertzither, Steierische harmonika en accordeon. Ook eigen werk.
 • Het Nuenense zangkwartet Petits Fours, gevormd door Frank Wijnands, Jos Horváth, Madeleine Fontein en Bertine Wijnands, zingt a capella liederen uit de middeleeuwen en renaissance. Daarnaast ook klassieke en luchtige liederen uit de vorige eeuw en een vierstemmige versie van Fragile van Sting.
 • Frans Lammerts begeleidt zichzelf op gitaar bij Nederlandstalige luisterliedjes.
 • De Heren Van het Atelier (HVA), met Kees van Cappellen, Kees Wijnen en Martin Bergmeijer, spelen en zingen al jaren samen. Met trekzak, gitaar, dwarsfluit als ondersteuning zingen en spelen zij nummers in het folk-genre.
 • Losse Tongen wordt gevormd door muzikanten Otine van Erp, Stella Kramers en Agnes Leijen en verhalen-vertelster Marlies v.d. Bijgaart. Ze brengen drie muzikale vertellingen begeleid op accordeon en cello, op muziek van Astor Piazolla (Chiquilin de Bachin), Arvo Pärt (Spiegel im Spiegel) en Motion Trio (Silence).
 • Klarinet-Trio El Viento (Berry v.d. Laar, Toon van Zutven, Jos de Wit en gastspeler Ad van Erp) speelt klassieke werken van o.a. Mozart en Kurt Weill.
 • Wil Reniers en Marleen Abbringh zingen o.a. duetten van Mozart en Andrew Lloyd Webber. Piano begeleiding door Loes Maessen.
 • Carlijn Stolten (zang) en Peter Witjes (gitaar) vormen het duo ‘Duende’. Zij spelen en zingen Spaanstalige liederen en chansons en begeleiden twee Spaanse Flamenco-dansers.
 • De groep ‘Gravelroad’ speelt Americana; folk en blues in een modern jasje. Karel Werschkull, Gerard Jeuken, Ineke Oomens zingen en bespelen gitaar, mandoline, accordeon en klarinet.
 • Het dichterscollectief Nuenen draagt gedichten voor, op piano begeleid door Paul Weijmans.
 • 'Seanma', met Kees van de Sande (bouzouki), Willen Elbers (uillean pipes), Jos Thoonsen (fiddle) en Gerard Kwak (cello), speelt Ierse luistermuziek.
 • Jacky Chu speelt klassieke werken op gitaar van F. Tarrega en M. Carcassi.
 • Sander Spoelstra geeft een klassiek pianoconcert met o.a. een werk van J. S. Bach.


Speelschema

Het speelschema en een plattegrond met daarop de locaties waar de presentaties plaatsvinden, vindt u hier.

 

Herkenbaarheid locaties

Op de deur van iedere deelnemende locatie hangt op zondag 8 april een duidelijk herkenbare poster, zodat u niet hoeft te twijfelen of u wel op het juiste adres bent.
De deur bij elk adres staat open vóór en na de voorstelling, zodat het publiek in- en uit kan lopen. Op het moment dat de voorstelling begint, of als de woonkamer vol is, gaan de deuren dicht en kan er voor die presentatie niemand meer naar binnen.

 

Afsluiting

In basisschool De Dassenburcht wordt gedurende de middag koffie, thee en frisdrank geschonken. Hier vindt vanaf 17.00 uur een gezamenlijke afsluiting plaats. Iedere deelnemende groep geeft dan nog een blijk van haar kunnen.

 

In het kort

Wanneer: zondagmiddag 8 april 2018
Waar: in de wijk Omgeving Andriesplein in Nuenen
Opening: 12.55 uur in basisschool De Dassenburcht, Jacob Catsstraat 1-3
Gezamenlijke afsluiting: 17.00 – 18.00 uur in basisschool De Dassenburcht
Toegang: gratis


Website: www.boa-nuenen.nl
Contact: Agnes Leijen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Martin Bergmeijer, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tot 8 april?

 

Het speelschema en de plattegrond vindt u hier.

Let op: Het project stopt op 31 mei 2016, inschrijven is niet meer mogelijk!

Het rookmelderproject

In de periode februari - mei 2016 wordt het "rookmelderproject" in onze wijk uitgevoerd door BOA in samenwerking met het project Nuenen (Brand)veilig.
Sinds een paar jaar loopt dit project in onze gemeente met als doel het veiligheidsbewustzijn en de zelfredzaamheid te verhogen. Het project wordt ook wel aangeduid met het "rookmelderproject" en het is ontstaan vanuit de Gemeente Nuenen en de Brandweer.


De eerste fase werd eind 2015 afgerond, waarbij in vrijwel alle huurwoningen van de woning-bouwvereniging Helpt Elkander en in de koopwoningen in Gerwen, Nederwetten en de wijken Eeneind en Refelingse Erven rookmelders zijn aangebracht. Met het plaatsen van ruim 2800 rookmelders in 1500 woningen is het een groot succes gebleken.


Het bestuur van BOA heeft ervoor gekozen om in de eerste helft van dit jaar dit belangrijke project in onze wijk uit te voeren.

Brandveiligheid

Elk jaar zijn er in Nederland ongeveer 6000 woningbranden en daarbij vallen tussen 45 tot 60 slachtoffers. Het nemen van brandveiligheidsmaatregelen, zoals het plaatsen van rook-melders en het hebben van een vluchtplan, kan tot vermindering van het aantal slachtoffers leiden.


Vanaf 1 januari 2003 geldt er een wettelijk bouwvoorschrift dat alle nieuw te bouwen koop- en huurwoningen voorzien moeten zijn van een vluchtroute en rookmelders.
De meeste woningen in onze wijk zijn vóór die datum gebouwd. Er is dus reden genoeg aandacht te vragen voor brandveiligheidsmaatregelen.

Wat houdt het project in?

Deelname aan het project staat open voor leden en niet-leden uit onze wijk en wordt door vrijwilligers uitgevoerd.
Deelname aan het project betekent dat vrijwilligers uit onze wijk

 1. een brandrisico-inventarisatie komen uitvoeren aan de hand van een checklist en de bewoner(s) desgewenst verder adviseren en indien noodzakelijk of gewenst
 2. een of meerdere rookmelders komen plaatsen

De vrijwilligers komen uit onze wijk. Voordat ze aan de slag gaan, krijgen ze een opleiding bij de brandweer. De rookmelders hebben een levensduur van 10 jaar en ze worden alleen aangebracht op plaatsen die uit brandveiligheidsoogpunt een optimale werking garanderen.

Wat zijn de kosten?

De rookmelders hebben een normale verkoopprijs van € 24,95. Omdat de rookmelders projectmatig worden ingekocht, kunnen ze worden aangeboden voor een speciale prijs: de plaatsing van de eerste rookmelder kost € 17,50 inclusief de brandveiligheid-check. Als er afhankelijk van de indeling van de woning meer rookmelders nodig zijn, dan kost elke volgende rookmelder € 15,00.

Stappenplan

Het rookmelderproject wordt in onze wijk wordt in een aantal stappen uitgevoerd.

 

Enquête (medio februari tot uiterlijk 5 maart)
Alle leden en niet-leden in onze wijk ontvangen op 18 of 19 februari een brief in de bus, waarin het project uitvoerig wordt toegelicht. In de brief zit ook een folder over brandveiligheid en een enquêteformulier.
Door middel van de enquête kan men zich aanmelden voor deelname aan het project, of aangeven dat (en zo ja, waarom) men geen interesse heeft.
De enquête moet vóór 5 maart geretourneerd worden aan BOA. Op het enquêteformulier staat aangegeven op welke wijze de enquête kan worden ingeleverd.

 

Bericht over uitvoering (eind maart)
Alle deelnemers ontvangen eind maart een bericht van BOA, waarin wordt aangegeven welk team van vrijwilligers de brandrisico-inventarisatie komt uitvoeren en (desgewenst) de rookmelders komt plaatsen.
Het team maakt in overleg met de bewoner(s) zelf de afspraak voor een concrete uitvoeringsdatum.

Uitvoering (april en mei)

De uitvoering vindt plaats in de maanden april en mei van dit jaar.
Er wordt gewerkt in een team van twee vrijwilligers. Zij zullen zich legitimeren en zijn met hun rode jacks met logo "Nuenen (Brand)veilig" duidelijk herkenbaar.
De bevestiging van rookmelders is eenvoudig en boorgereedschap zal in de meeste gevallen niet nodig zijn.
De vrijwilligers laten het ingevulde formulier met de brandveiligheidscheck achter.
De kosten moeten direct na het plaatsen contant worden afgerekend met de vrijwilligers.

Vrijwilligers gevraagd

Het project wordt uitgevoerd door vrijwilligers uit onze wijk, die door de brandweer worden opgeleid. Er zijn naar verwachting ongeveer twintig vrijwilligers nodig. Zonder voldoende vrijwilligers kan dit belangrijke project geen doorgang vinden.
BOA is dan ook op zoek naar buurtgenoten, die bereid zijn om zich in de maanden april en mei een aantal uren beschikbaar te stellen om onze wijk brandveiliger te maken. Opgeven als vrijwilliger kan door middel van de eerder genoemde enquêteformulier.

Enquêteformulier

Zoals hierboven reeds is vermeld, hebt u op 18 of 19 februari een enquêteformulier ontvangen, met het verzoek vóór 5 maart 2016 te reageren.

Let op: Het project stopt op 31 mei 2016, inschrijven is niet meer mogelijk!

 

 

 

Hier komt nog een inleiding .....

Subcategorieën

Sub categorie tbv de filmlocaties tgv 10jarig bestaan.