Op donderdag 26 oktober 2017 organiseerde Buurtvereniging Omgeving Andriesplein in Nuenen een informatieavond met een zeer actueel onderwerp: Energie besparing en Duurzame energie.

 

EnergiehuisHelmondMorgenGroeneEnergie

 

Inhoudelijk werd de avond verzorgd door Energiehuis Helmond en Morgen Groene Energie. Middels enkele presentaties werden de onderwerpen verder uitgediept en werd niet alleen ingegaan op de actuele mogelijkheden, maar werd ook aangegeven wat er op dat gebied nog moet (en waarschijnlijk nog staat) te gebeuren.

 

De gebruikte presentaties zijn hieronder beschikbaar:

 

Links naar in de presentaties genoemde websites:

Links naar andere interessante websites:

 

 

Op donderdag 8 december 2016 organiseerde de BOA in samenwerking met de LEV-groep, Archipel, en de werkgroep Dementie-vriendelijk Nuenen een informatie avond met als titel Dementie Vriendelijk Nuenen.

 

IMAG0106

 

Lisette van Drunen (Archipel) verzorgde daarop een presentatie met als onderwerpen de:

  • Basiskennis dementie, en
  • Basiskennis van benaderingswijzen bij (beginnende) dementie.

Geïnteresseerden kunnen hier de presentatie inzien.

 

Een andere presentatie met een vergelijkbare inhoud is deze van de KBO.

 

Tot slot brengen we graag een flyer met het programma (begin 2017) van Alzheimer Café B.O.S. onder de aandacht.

 

 Interessante links:

 

 

Donderdag 10 december 2015 hebben Esther Willemse en Esther Jonkers (zij verving mevrouw Aline Perdaen, die vanwege persoonlijke redenen niet aanwezig kon zijn) van het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD) en de LEV-groep uitgebreid voorlichting gegeven over hun taken en coördinerende werkzaamheden binnen de gemeente en de diverse maatschappelijke instanties.

 

Ook heeft Wim Stegeman uitleg gegeven over de rol van de VOA's (Vrijwillige Ouder Adviseurs) en CO's (Cliënt Ondersteuners) en hun contacten / samenwerking met o.a. het CMD/LEV bij het zoeken naar oplossingen van structurele (maatschappelijke en persoonlijke) problemen.

 

Op deze avond waren iets meer dan 20 geïnteresseerden aanwezig. Zowel voor hen als zij die niet aanwezig konden zijn vindt u bijgaand de presentatie van de dames. De presentatie van Wim staat hier.

 

Mocht u daarna nog meer informatie wensen dan kunnen wij u verwijzen naar de website www.levgroep.nl of http://www.nuenen.nl/leven-en-wonen/cmd_41733/ . Indien u een afspraak wilt maken, dan kunt u hiervoor contact opnemen met mevrouw Aline Perdaen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Wim Stegeman is voor nadere informatie bereikbaar via de email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Als aanvulling op de presentatie over Veiligheid in en om het huis, georganiseerd door de BOA op 24 september 2015, vindt u hieronder enkele links naar diverse brochures, en filmpjes:

Nuttige documenten:

 

Senioren en Veiligheid CustomHet ABC van Veilig Wonen Custom Woon Veiliger Custom

 

Bekijk hieronder het (korte of lange) filmpje van PKVW-film Senioren.

De korte versie (7:21):

Of de langere versie (10:30):

Nog meer weten? Ga dan naar de website van het Politie Keurmerk.