Enkele keren per jaar organiseert een aantal enthousiaste BOA-leden voor een kleine groep mensen (18 personen) een gezamenlijke maaltijd tegen een kleine vergoeding.

Eetafel van Andries
Deze maaltijd vindt plaats aan tafel op de plaats waar de Tafel van Andries heeft gestaan, namelijk in De Dassenburcht aan de Jacob Catsstraat.


Voor wie:
Voor alle leden van de BOA (en eventueel introducés of andere buurtbewoners) die het gezellig vinden om met anderen aan tafel te zitten en te eten. Jong, oud en alles wat ertussen zit. Een gezin heeft of juist niet meer. Iedereen is welkom.


Wanneer:
De Eettafel van Andries wordt 6 keer per jaar op zaterdagmiddag georganiseerd. De data worden in de agenda op onze Website gepubliceerd én worden vermeld in onze Nieuwsbrief. Aanmelden is noodzakelijk. Volg daarvoor de aanwijzingen in de publicatie.


Wat kost het:
Deelname kost voor leden € 7,50 per persoon. Niet-leden betalen € 10,-. Daarvoor krijgt u een exclusief drie-gangen menu, inclusief wijn en 1 koffie/thee.


LET OP:
Er is een beperkt aantal plaatsten beschikbaar. Inschrijving vindt plaats in volgorde van aanmelding. BOA-leden hebben daarbij voorrang op niet-leden.

 

--- Eten en drinken wordt pas genieten in gezelschap van anderen ---

 

 

 

koffie

Op onze Koffie ochtend (of Inloop ochtend), elke 3e donderdag van de maand van 10.30u tot 11.45u, bent u welkom voor een kopje koffie of thee in De Dassenburcht. De koffie en thee staan klaar in de koffiekamer (boven) van het personeel. Gratis voor leden, niet-leden € 1,50.

 

Behalve koffie of thee drinken is er ruime gelegenheid tot bijpraten en kennismaken met bewoners uit de buurt. Ook het voordragen van een gedicht of verhalen over het verleden behoort tot de mogelijkheden.


De ingang van De Dassenburcht is aan de Jacob Catsstraat 1-3. U kunt aanbellen op de knop ‘Receptie’. Indien u gebruik wilt maken van de lift, kunt u dit bij de receptie aangeven. Zij waarschuwen ons dan, zodat we u naar boven kunnen begeleiden.

 

U bent van harte welkom,
Anne Marie Huijssoon

 

Regelmatig organiseert de BOA een koffie/film ochtend. Deze vinden plaats op de zondagochtend, zie de agenda voor de data.

Niet alleen de leden, ook geinteresseerde buurtbewoners zijn welkom. En terwijl de volwassenen gezellig buurten, worden de kinderen bezig gehouden met een film.

De BOA zorgt voor koffie, thee en limonade. We vragen de bezoekers iets lekkers voor bij de koffie mee te nemen (dit hoeft niet groot te zijn, liefst zelf gemaakt).

Voor de kinderen (leeftijd 6-10 jaar) draait er een film en is er ook drinken met iets lekkers.


Locatie: De Dassenburcht
Datum: Zie de agenda
Tijd: 11:00-12:30u

Bij De Dassenburcht hangt sinds 2011 een Automatische Externe Defibrillator (AED). Om dit apparaat zo goed mogelijk te benutten is het van belang dat zoveel mogelijk mensen uit onze wijk weten hoe de AED werkt. De ervaring leert dat een AED in de meeste gevallen (80%) wordt gebruikt om mensen uit eigen familie of vrienden kring te reanimeren.

 

Voor geïnteresseerden worden er jaarlijks (in maart) in samenwerking met Stichting Heartsafe Nuenen enkele Reanimatie/AED cursussen gegeven in De Dassenburcht.

 

De kosten voor een cursus bedragen € 25,- voor niet-leden. BOA leden betalen slechts € 15,-.

Voor cursus data, raadpleeg onze Agenda. Een cursus kan doorgaan bij minimaal 8 aanmeldingen. Bij te weinig aanmeldingen wordt de cursus uitgesteld.

 

Interesse? Meldt u aan of vraag nadere informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Voor meer informatie verwijzen we u naar: https://www.hartstichting.nl/wat-we-doen/levens-redden-bij-hartstilstand

Op 11 november, of soms de avond ervoor wordt in sommige streken in Nederland Sint Maarten gevierd. Sint Maarten is gebaseerd op de legende van Sint Martinus, die zijn mantel deelde met de bedelaar, maar ook op het lichtfeest waarbij boven een vreugdevuur appeltjes en kastanjes werden gepoft vanwege de aankondiging van de winter. Veel voorkomend met Sint Maarten is een lampionnentocht. De kinderen maken lampionnen en gaan met de lichtjes langs de deuren. Daar zingen ze speciale Sint-Maartensliedjes en krijgen hiervoor snoep of fruit.

Sinds 2009 vindt er elk jaar een Sint Maartenviering plaats in de buurt rondom de Dassenburcht wat telkens weer resulteert in een leuke en gezellige avond!

Het leuke van Sint Maarten is dat je met een zo mooi mogelijke (zelfgemaakte) lampion langs de deuren gaat, om deze, al liedjes zingend, te laten zien. De deelnemende kinderen kunnen daarom op de woensdagmiddag voorafgaand aan St. Maarten een lampion knutselen en de liedjes samen oefenen. Dit zal plaatsvinden in de aula van de brede school de Dassenburcht, Jacob Catsstraat 1-3.

Nadere informatie wordt te zijner tijd per brief huis-aan-huis bezorgd in de deelnemende straten, en op deze website.

Als u het leuk vindt dat de kinderen bij u langs komen, plaats dan op maandag 11 november om 17.15 uur deze brief duidelijk op uw voordeur en zet voor de gezelligheid ook nog wat waxinelichtjes of een fakkel voor de deur of in de tuin. Dan wordt ook u verrast door mooie lampionnen en zingende kinderen.

 

De organisatie is in handen van:

Krista Casteleijn          Van Veldekestraat 16    tel 2446379

Heleen van der Horst    Jacob Catsstraat 5       tel 2527900

Subcategorieën