Bij De Dassenburcht hangt sinds 2011 een Automatische Externe Defibrillator (AED). Om dit apparaat zo goed mogelijk te benutten is het van belang dat zoveel mogelijk mensen uit onze wijk weten hoe de AED werkt. De ervaring leert dat een AED in de meeste gevallen (80%) wordt gebruikt om mensen uit eigen familie of vrienden kring te reanimeren.

 

Voor geïnteresseerden worden er jaarlijks (in maart) in samenwerking met Stichting Heartsafe Nuenen enkele Reanimatie/AED cursussen gegeven in De Dassenburcht.

 

De kosten voor een cursus bedragen € 25,- voor niet-leden. BOA leden betalen slechts € 15,-. Indien u zich opgeeft bij AED-alert om oproepbaar te zijn in noodgevallen dan zijn de kosten respectievelijk € 12,50 voor niet-leden en € 2,50 voor BOA leden. Deze kosten worden door veel zorgverzekeraars vergoed. (Prijspeil 2019).

Voor cursus data, raadpleeg onze Agenda. Een cursus kan doorgaan bij minimaal 8 aanmeldingen. Bij te weinig aanmeldingen wordt de cursus uitgesteld.

 

Interesse? Meldt u aan of vraag nadere informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Voor meer informatie verwijzen we u naar: https://www.hartstichting.nl/wat-we-doen/levens-redden-bij-hartstilstand