Zaterdag 3 oktober 2015 vierde onze Buurtvereniging Omgeving Andriesplein (BOA) haar 10-jarig jubileum.

 

Eén van de daarvoor georganiseerde activiteiten was een historische wandeling door de wijk. Tijdens deze wandeling werd op een negental locaties verteld over wat die plek historisch bijzonder maakt, vaak met leuke anecdotes. Van deze vertellingen zijn filmopnames gemaakt.

 

Op onderstaande kaart zijn de diverse locaties met rode stippen aangegeven. Door op één van deze locaties met de muis te klikken wordt er een venster geopend met extra informatie en kan de film afgespeeld worden. De grootte van het filmvenster ligt hier vast, maar door op de YouTube knop rechtsonder in het filmvenster te klikken wordt de film afgepeeld op de YouTube website, en kan eventueel een schermvullende presentatie worden verkregen.

 

Alle direct betrokken personen (vertellers, paardenmenners en publiek) zijn vóór het maken van de filmopnames mondeling op de hoogte gesteld van het feit dat de te maken beelden mogelijk on-line geplaatst zouden kunnen worden. Al deze personen hebben daarop mondeling verklaard daarmee accoord te gaan.

 

Camera/edit/animatie door Luuk Smeulders.

 

 

Klik op de gewenste locatie om de film van de verteller te zien.