Dassenburcht2

Deze week krijgt BOA-Buurthulp speciale aandacht. De aanleiding daartoe is de enquête die we in maart onder de leden van BOA hebben gehouden met de vraag of voortzetting van de buurthulp gewenst is. Die vraag werd in de enquête onomwonden positief beantwoord.

Wij hebben jullie daarover in april in een Nieuwsbrief geïnformeerd. Daarin gaven we ook aan dat het Buurthulpteam een aantal acties in het najaar zou gaan voorbereiden om BOA-Buurthulp een nieuwe impuls te geven. En deze week is het dan zover.

 

Vrijwilligers
Om te beginnen hebben de tien Buurthulpcoördinatoren aangegeven dat ze hun rol willen blijven vervullen. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee.
Verder hebben we aan alle vrijwillige hulpverleners gevraagd of zij beschikbaar blijven om wijkgenoten van dienst te zijn als daarnaar gevraagd wordt. Slechts een paar leden hebben aangegeven dat liever niet meer te doen of daar niet meer (vanwege hun leeftijd) toe in staat te zijn. We hebben daarmee gelukkig nog steeds een uitgebreid netwerk van potentiële hulpverleners voor het doen van een klusje in en om het huis of voor een sociale hulp zoals boodschappen doen, administratieve ondersteuning, oppassen op een zieke volwassene en dergelijke.
Een en ander neemt niet weg dat we het op prijs zouden stellen als leden zich aanmelden om ook een bijdrage te leveren bij BOA-Buurthulp. We denken dan met name aan de rol van Buurthulpcoördinator of vrijwillige hulpverlener voor klusjes en dan in het bijzonder voor TV-, telefoon-, PC- of laptopprobleempjes.
Voor nadere informatie verzoeken we je een e-mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwe folder
We hebben een nieuwe folder laten maken, waarin het doel en de werkwijze van BOA-Buurthulp helder wordt beschreven. Deze folder wordt deze week op alle adressen van onze wijk, dus bij leden en niet-leden bezorgd. De folders worden ook uitgezet bij enkele instellingen in Nuenen (Bibliotheek, Klooster, LEV-groep e.d.). Wij bevelen het lezen van de folder van harte aan. Je leest daarin waar BOA-Buurthulp niet, maar vooral wel voor bedoeld is.

 

Media
Ook in de media (lokale pers) zal aandacht worden besteed aan de opgefriste BOA-Buurthulp.

 

Buurthulp aanvragen?
Schroom niet om gebruik te maken van onze onderlinge burenhulp.
Wellicht ten overvloede vermelden we nog maar eens hoe je die buurthulp kunt aanvragen:


Bel: 06 2295 1891
Of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.