Dassenburcht2

Sticker buurthulp versie 21Alleen nog boodschappen doen.

In de Extra Nieuwsbrief van 9 maart 2020 hebben wij u herinnerd aan en geïnformeerd over BOA-Buurthulp. In die Extra Nieuwsbrief waren ook voorbeelden opgenomen, wanneer BOA-Buurthulp ingeschakeld kan worden.

We konden op dat moment niet bevroeden in welke situatie we twee weken later zouden verkeren. We zijn terechtgekomen in een voor ons allen zeer onzekere en bedreigende periode. Maar ook een periode, waarin eenzaamheid en afhankelijkheid kan toeslaan. En daarmee zou de behoefte aan contact en buurthulp groot kunnen zijn. Des te meer betreuren we het dan ook zeer dat we, evenals andere vergelijkbare dienstverleningen, door de omstandigheden en voorschriften van de overheid genoodzaakt zijn een stap terug te doen in de beschikbaarheid van BOA-Buurthulp.

Vanaf heden (27 maart 2020) wordt BOA-Buurthulp voor onbepaalde tijd opgeschort.

Daarop geldt één uitzondering: boodschappen doen.

Als het om medische redenen niet mogelijk of verantwoord is dat een BOA-lid zelf boodschappen doet en daarvoor geen alternatief heeft, kan een beroep op BOA-Buurthulp worden gedaan, via 06 – 22951891 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De dienstdoende BHC (Buurthulpcoördinator) zal dan zijn/haar uiterste best doen een vrijwillige hulpverlener te vinden om die boodschappen te verzorgen.

Die vrijwillige hulpverlener maakt vervolgens met de aanvrager telefonische afspraken over de volgende punten

  • De boodschappenlijst
  • De frequentie (maximaal 2 maal per week)
  • De betaling (overmaken, tikkie, betalingsverzoek)
  • De aflevering: de boodschappen worden voor de deur gezet en de hulpverlener gaat NIET naar binnen.

Wij vertrouwen erop dat u begrip hebt voor het besluit dat we hebben moeten nemen.

Zodra de omstandigheden dat toelaten, gaan we natuurlijk weer over op de gebruikelijke dienstverlening van BOA-Buurthulp.

Wij wensen u en uw naasten veel sterkte in deze lastige periode.

Pas goed op uzelf en uw omgeving.

Het BOA-Buurthulpteam